Το σχέδιό μας για το πρόγραμμα Teachers4Europe 2015-16

Αργύρης Μπίρης, ψυχολόγος  και Απόστολος Μιχαλόπουλος, διευθυντής: “Τα Παπούτσια”

Η συμμετοχή μας αφορά σε μία μικρού μήκους ταινία που δημιουργήθηκε από το Ειδικό Δημοτικό σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και προβλήθηκε κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων που έγιναν στα σχολεία στο πλαίσιο του Teachers4Europe, ένα πρόγραμμα στο οποίο μετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνη της, δεν είναι μία ταινία για την ταινία, αλλά συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό, ένα απλό πακέτο για να δουλευτεί σε τάξεις από 4η δημοτικού ως και γυμνάσιο, ευχάριστα και χαλαρά. Πολυθεματικές δραστηριότητες, χαρούμενη γνώση, με ένα δύσκολο θέμα. Διακριθήκαμε, πάμε Βρυξέλλες!

Παρακάτω βρείτε όλο το υλικό μας, ώστε να το δουλέψετε στις τάξεις σας. Είναι ανοικτό, απλώς πρέπει να αναφέρετε πάντα την πηγή και τους δημιουργούς.

 

Τεκμηρίωση εδώ. Για εσάς που σας αρέσει το διάβασμα!

Η ταινία εδώ (απενεργοποιήστε τους Αγγλικούς υπότιτλους αν θέλετε από το σχετικό κουμπί στο κάτω δεξί μέρος του παραθύρου της ταινίας). Δείξτε την στα παιδιά αφού διαβάσετε το Τετράδιο Δασκάλου!

Αφίσα εδώ. Τυπώστε την και δώστε μία πιο κινηματογραφική ατμόσφαιρα στο σχέδιο!

Μπλοκάκι Δραστηριοτήτων. Τυπώστε το και δώστε το στα παιδιά, αφού όμως πρώτα διαβάσετε τουλάχιστον το Τετράδιο δασκάλου.