Συμμετοχή μας στη BikeArt της UrbanAct

Του Αργύρη Μπίρη, ψυχολόγου στο σχολείο

Το σχολείο μας συμμετέχει με ένα συλλογικό έργο στην έκθεση BikeArt στο Βόλο. Πρόκειται για ένα γλυπτό με τον τίτλο “Αυτό δεν είναι ένα γλυπτό”, μία ωδή στον καλλιτέχνη του σουρεαλισμού Ren? Magritte (Ρενέ Μαγκρίτ) που στο έργο του Η προδοσία των εικόνων (La trahison des images), μία πίπα καπνιστή παρουσιάζεται σαν μοντέλο για διαφήμιση μαγαζιού εμπορίας καπνού. Κάτω από την πίπα ο Μαγκρίτ έγραψε την φράση «Αυτό δεν είναι μία πίπα» («Ceci n’est pas une pipe»), που μοιάζει με οξύμωρο, αλλά σημαίνει πως η ζωγραφιά δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Κάπως έτσι θέλαμε να μάθουν και οι επισκέπτες της έκθεσης για το σχολείο και τους μαθητές μας: Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Πήραμε παλιά ανταλλακτικά ποδηλάτου και τα αποδομήσαμε. Αφήσαμε τα παιδιά να συνθέσουν πάνω σε ένα αρχικό ικρίωμα τα ανταλλακτικά όπως ήθελαν. Τα απογυμνώσαμε από βαφή, τα στερεώσαμε με σύρμα και voil?! Σας αφήνουμε να ρίξετε μια ματιά στο έργο μας μέσω των φωτογραφιών, αλλά πραγματικά θα μας τιμούσε να επισκεφτείτε την ίδια την έκθεση και να δείτε όλα τα ενδιαφέρονται έργα που εκτίθενται, στο νέο εκθεσιακό χώρο του Γηροκομείου, (Αργοναυτών-Κοραή-Ιάσονος) στην παραλία. Διάρκεια Έκθεσης: 13 -23 Mαΐου 2016, με ώρες λειτουργίας: 10.00 ? 13.00 & 18.00-21.00. Ελεύθερη είσοδος.

Σχεδιασμός, concept: Αργύρης Μπίρης, τεχνική υποστήριξη: Δημήτρης Παπαχατζής

DSC00479 DSC00478 DSC00476 DSC00475 DSC00469

About Magic School

Το Μαγικό Σχολείο λειτουργεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, στην πόλη του Βόλου. Είναι ένα ειδικό σχολείο, με ειδικούς δασκάλους, ειδικούς ειδικούς, ειδικούς μαθητές, σε ειδικό χώρο, με ειδικό πρόγραμμα και ειδική μαγεία.
This entry was posted in Δραστηριότητες, Λειτουργία σχολείου. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση